utan avbrott. Började säsongen sedan med att nå kvartsfinal i singel i Milano, gick till final i Marseille, semifinal i Nottingham och kvartsfinal i Wimbledon. Därefter gjorde Jonas sitt bästa framträdande i Swedish Opens singelturnering genom att nå kvartsfinal och föll där mot Moya i en jämn match. Gick till åttondelsfinal i US Open och till kvartsfinaler i såväl Wien, Stockholm och Paris. Blev 4a som dubbelpar tillsammans med Todd Woodbridge på ATPs race och vann Grand Slam titlar både i Wimbledon och US Open.

2004 / Försvarade sin och Todds Grand Slam titel i Wimbledon för 3e året i rad genom att vinna mot Knowle-Zimonjic i finalen. Var 3a på dubbelrankingen vid årets slut. Spelade OS i Aten men var tvungen att avbryta matchen mot Mardy Fish p g a skada.

2005 / Vann sin 6e singeltitel i karriären genom att i finalen besegra Stepanek i Ho Chi Minh City. Spelade dubbel

tillsammans med Max Mirnyi och de blev nr 2 på ATP Doubles Racet vid årets slut. Vann en Grand Slam dubbel titel ihop med Max Mirnyi i Franska Öppna och blev genom det den 8e spelaren under ”Open Era” att fullborda och vinna en Grand Slam dubbeltitel i alla de fyra Grand Slam turneringarna som spelas. Erhöll Fair Play World Team Cup-priset i Düsseldorf.

2006 / För 13e året i rad låg Jonas inom Topp 75 på singelrankingen och för 8e året av de 9 senaste, som Topp 10 på Dubbelrankingen – han låg 4a, vid årets slut. Hans bästa singelresultat kom under gräsveckorna då han nådde finalen under Nottingham och förlorade mot Gasquet samt då han under Wimbledon gick till semifinal och föll mot slutsegraren Roger Federer. Jonas blev den äldsta semifinalisten i Wimbledon sedan Jimmy Connors 1987. Han klättrade därmed på rankingen till Nr 29. I dubbeln vann Jonas 8 titlar, de flesta med Max Mirnyi. Som par blev de 2a på ATP Doubles Race rankingen. En mycket minnesvärd turnering var den

-”Jag har varit mentalt förberedd för detta, därför att jag mentalt är väldigt redo att lägga racket på hyllan. Jag har haft förmånen att fått kunna spela under så många år, det började som min hobby och därefter har jag kunnat få fortsätta och hålla på under 18 år, vilket är fantastiskt!
Jag ser verkligen fram emot nästa fas i livet!”